WinToFlash – Windows 7 telepítőt pendrive-ra No. 2

A blog elköltözött.
Ez a bejegyzés is és az összes többi is megtalálható a
http://pctamogatas.blogspot.com oldalon.
A hasonló témájú bejegyzések többek között a “
Windows 7 címkével vannak megjelölve az új blogon is.
A költözés okáról
itt írtam néhány gondolatot.
Az új bejegyzéseket ezután teljes terjedelemben az új blogon lehet olvasni, itt csak ízelítőt és linket hagyok.
Köszönöm az eddigi és remélhetőleg a jövőbeni látogatást is! 

-mono-

********************

WinToFlash – Windows 7 telepítő készítése pendrive-ra

Ahogy az előző bejegyzésben ígértem, most is egy Windows 7 telepítő pendrive-ra való költöztetésével foglalkozunk.
Csak amíg az előző verzióban láthattuk, hogy mi miért történik, illetve magunk készítettük el az egészet az elejétől a végéig, azt most egy program fogja elvégezni helyettünk.
Ennek a programnak a neve: WinToFlash.
Nem új program, de a legújabb Windows operációs rendszerrel, a Windows 7-tel is együttműködik.

A következő dolgok szükségesek a bootolható Windows USB elkészítéséhez (természetesen Vista-hoz és XP-hez is jó):

# Windows 7 DVD vagy ISO

# Pendrive, legalább 4GB, de ha egyéb telepítőket is szeretnénk felmásolni rá a későbbiekben, akkor nagyobb (XP-hez elég 2GB-os is).

# 15 perc az időnkből

Folyamat:

1. Csatlakoztassuk a pendrive-ot a számítógéphez és mentsük le a tartalmát egy biztonságos helyre a gépünkön, mert a pendrive formázva lesz.

2. Töltsük le a WinToFlash programot innen.
Majd csomagoljuk ki. Telepíteni nem kell, csak futtatni.

3. Futtassuk a programot, és jelöljük ki a Windows 7, Vista vagy XP DVD fájljait (győződjünk meg róla hogy helyesen jelöltük-e ki a pendrive betűjelét).

wtf-drives

Ezután el kell fogadnunk a Microsoft Licenszre vonatkozó részt.

wtf-lic

Kapjuk a figyelmeztetést, hogy minden adat törlődni fog a pendrive-ról.

wtf-warn

4. Kattintsunk az OK gombra, hogy elindítsuk a bootolható pendrive elkészítését. Várjunk türelemmel (a 4GB-os pendrive formázása kb 8 perc, a másolási idő pedig attól függ, hogy milyen oprációs rendszer pendrive-ról bootolható verzóját készítjük).
Megjegyzés:
A programnak van magyarítása, akár be is állíthatjuk. De azt garantálhatom, hogy jobban össze fog zavarni, mint ha angolon hagyjuk. Olyan a magyar fordítás, mint ha ráengedték volna egy az egyben a
Google Fordítót. Szörnyű. Jelenlegi állapotában mindenképp. Javaslom, hogy maradjunk az angolnál.

wtf-format

wtf-copy

Amikor a folyamat jelző végig ért, Finished: kattintsunk a Next-re.

wtf-finish

Majd Exit.

wtf-finish2

5. Ennyi. Elkészültünk. Akár ki is próbálhatjuk.
Az USB eszközről való bootoláshoz szükséges BIOS beállítást nem írnám le újból, az megtalálható az előző bejegyzés végén.

Ugye mondtam, hogy instant…;)

A visszajelzések szerint nem mindig működik ezzel a programmal a telepítés.
Azokban az esetekben a Microsoft saját eszköze is segítség lehet.

Egy másik, hasonló megoldás, némi bug-gal (el kell távolítani a másolás idejére az összes USB meghajtót a gépből, csak az aktuális pendrive maradhat):

http://mylittlesoft.blogspot.com/

Windows 7-tel kapcsolatos további bejegyzések.

~ Szerző: monostori - 2009. december 6..

18 hozzászólás to “WinToFlash – Windows 7 telepítőt pendrive-ra No. 2”

  1. Kipróbálom a jövő héten a vLite-os és az USB-s telepítést is, nagy köszönet a leírásért!Azt nem tudod véletlenül, hogyan kellene az ei.cfg-t úgy átszerkeszteni, hogy választani lehessen a Windows 7 verzióiból? Tudom, hogy ha törlöm az képfájlból, válaszható lesz, de sajnos ebben az esetben az összes. Nekem csak meghatározott verziók kellenének.

  2. nem találtam megnyugtató megoldást az ei.cfg-re…:S

  3. Gyakorlatilag ezt egy egyszerű kommanderrel is meg lehet csinálni! Bármilyen formában át lehet másolni a win lemezeket. Mert ez semmi más csak egy másolási folyamat!Formázni fat32, vagy akármiben, ( egyik leírás ezt mondja a mások meg aszt) Kipróbáltam sok megoldást de egy sem bootol be!!! A leírásokat átmásolják sok helyen, szerintem ki sem próbálták… Jó játék ez . . .

  4. A folyamat eljut a kis madárkás kék képernyőig és utána csak kényszerített kikapcsolással lehet újra indítani a gépet…Annak ellenére h bootolás át van állítva a biosban, ez egy szerűen nem működik igy és kész…

  5. Nem értem, mi a gond. Egy dolog biztos: Attila semmiféle leírást nem copy+paste módszerrel vesz át és tesz közzé. Előtte mindent kipróbál. Fogalmam sincs milyen alaplappal és milyen USB-kulccsal rendelkezel, de könnyen lehet, hogy ott a gond, ha egy leírás sem működik nálad.

  6. Kedves Zoltán!Elkerülte a figyelmem a bejegyzés.Nem tudom hol lehet nálad a hiba, én ezen leírás segítségével telepítettem.Azért a windows telepítő másolása csak egy része a dolognak…;)

  7. megcsináltam ezzel a win to flashel.be mountoltam az iso fájlt daemon toolsal, majd kiválasztottam a G:\ meghajtót, mivel abba van az xp sp3, usb-nek pedig simán H:\ meghajtó.elindítottam és ugyanúgy jött a tiltó szöveg mint leírásban, végül elkészült. elméletileg sikeresen csináltam mindent.átraktam a notebookra a pendriveot, de ha bootolásnál (F12) rámegyek a removable devices-ra, nem hozza ki, hogy a folytatáshoz nyomjon meg egy gombot…tovább fut és tölti be az XP-t (xp logo jelenik meg).esetleg vmi ötlet?

  8. szia,engedélyezve van biosban, hogy usb storage-ről is lehessen boot-olni?

  9. Nálam is működik:) Kösz a leírást:)

  10. Szia Attila!
    Megcsináltam a leirásnak megfelelően a wintoflash progival a pendrivt.Minden látszólag rendben ment.Áttettem a pent a minix nettopba.A bootsorrendet átállítottam.A pendrivról másol a gép villog a ledje a gépen meg a kurzol.mikor befejezi megjelenik a J betu mögötte villog a kurzol és ennyi.No innen hogyan tovább itt elakadtam.
    Üdv:Imi

    • Szia Imi!

      Windows 7 alatt készítetted el a telepítőt?
      Mert sajnos csak Win7 illetve Vista alatt működik a Win7 telepítő létrehozása.
      Ha igen, akkor a válasz esetleg a használt pendrive-ben lehet.
      A fórumok tanulsága szerint vannak bizonyos típusó pendrive-ok, melyekkel nem megy.
      Én legutóbb is ezzel a módszerrel készítettem egy Windows 7 Ultimate 64 bit HUN telepítőt.

      Attila

      • Szia Attila!

        Windows 7 64bites ultimate hun verzio alatt készült a pendrive.Egy zsir uj kingston 4Gb datetraveler 100-as a tipusa.Jó volna ha írnál pár tipust a pendriveból amivel müködik és akkor veszek egy olyan tipusut.Köszi előre is.
        Imi

  11. Szia,

    Ebben sajnos nem tudok segíteni. Pontosabban én is csak keresni tudnék a neten, hogy másoknak mi működött. De ez nem lenne garancia rá, hogy nálad is működik. Azt pedig nem szeretném, hogy azért adj ki pénz, ami utána nem használható arra, amire szeretnéd.
    De hogy írjak valami használhatót:
    http://i4s.hu/2009/04/windows-7-telepitese-pendrive-rol.html
    más szoftver, de a cél azonos
    szintén előjött másoknál hiba a kommentek szerint
    az egyik kommentelő ezt írta (hátha segít neked is):

    “na ugy nez ki sikerult, a diskpart alkalmazassal csinaltam, lehet azert nem ment a fentiek szerint, mert gyorsformazast valasztottam, mig a diskpart format parancsa kb 40 percig szenvedett a 16gb-os pendrive-val.

    tapasztalatok (hatha masnak is ez lesz a problemaja)
    1)ha olyan pendrive-od van, amelyiken sajat szoftver vezerli a fajlredszert(pl U3 a scandisknel, akkor azt le kell rola szedni es a formatalas nem elegendo, U3 oldalan van erre direkt uninstall)
    2)formazaskor ne a gyorsformazast valasszatok (lehet nem ez volt a baj, de teny, hogy kb 6-8 alkalommal nem ment amikor csak gyorsaformazast nyomtam)
    3)ne adjatok fel!! ;)”

  12. Szia Atilla!
    Ma feltelepítettem egy lenovo 64 bites notit dvd-ről.Vettem egy uj pent sandisk 4GB.Megcsináltam a pent wintoflassel.Kipróbáltam a lenovóba ott bootol róla.Ezen felbuzdulva nekiláttam a minixnek.Az eredmény ugyan az.a noti látja a pent de nem bootol be róla.Kiirja a J betüt utána a kurzol villog semmire nem reagál.A másik penre Kingston a mickrosoft progijával megcsináltam a telepítőt.ezzel láss csodát a gép bebootolt és felment a rendszer.tegnap erre tettem a vintoflashhel a win ami nem ment.A progi neve windows7 USB DVD download tool.Szóval nem a pen a ludas csak valamit nem jol csinálunk mikor nem bootol be ezekkel a penekkel ezzel a wintoflash módszerrel.Az én tudásom ehhez kevés de neked hátha van ötleted mi okozza a gondot.
    Imi

    • Bár a WinToFlash-t én még nem próbáltam, legjobb megoldás valóban vagy az MS saját megoldása (ez csak originál lemezképekkel működik ) a Windows 7 USB/DVD Download Tool, vagy az UltraIso 9.3-nál magasabb verziói. Előnye hogy a módosított lemezképeket is működőképesen felírja ( emellett Vista és Linux Bootolható pendrive-ok is készíthetők vele ). Nem szükséges teljes verziósnak lennie, a próba verzió is megcsinálja. Ami ezzel kapcsoltban feltűnt sajnos, hogy a frissebb próbaverziók hajlamosak NAGYON elszöszölni a dologgal(már a kivárhatatlan kategória). Az hogy egyik gépen működik a másikon pedig nem, sajnos nálam is előfordul(bár a win 7 eddig még mindig indult, a linuxok szoktak rakoncátlankodni). Az okára eddig nem sikerült rájönni.

      • Igazából mindegy mi, csak működjön és lehetőleg ne legyen túlbonyolítva. Rengeteg embernek volt már baja a WintoFlash-sel, nekem eddig nem. De ez nem jelenti azt, hogy más megoldás nem jöhet szóba. Örülök is a javaslataidnak, mert szélesedik a skála:)
        -m-

  13. […] The busiest day of the year was December 14th with 432 views. The most popular post that day was WinToFlash – Windows 7 telepítőt pendrive-ra No. 2. […]

  14. Hi!
    Most készítettem először ilyet és tökéletesen működik.
    A pendrive 4Gb-os “fujifilm” feliratú amit “USB Disk Formatter 1.0” programmal formáztam. A Windows 7 x64 telepítő készítése pendrive-ra zökkenőmentes volt csakúgy mint az elkészült USB-ről a laptopra való win install.
    Köszönöm a leírást.
    üdv.

Hozzászólás