Windows 7 automatikus KMS (újra)aktiválás VPN-en keresztül – avagy hogyan készítsünk automatikusan lefutó rendszergazdai jogú parancssort

A KMS aktiválás 180 napig érvényes. Ahhoz, hogy aktív maradjon, a KMS kliens számítógépeknek meg kell újítaniuk az aktiválást csatlakozva a KMS kiszolgálóhozlegalább egyszer a 180 nap alatt. Alapértelmezés szerint a KMS-kliens számítógépek kísérletet, tesznek, hogy megújítsák az aktiválást minden hetedik napon. Ha a KMS aktiválás sikertelen, akkor a kliens újra próbálja kétóránként. Miután egy kliens számítógép aktiválása megújult, az aktiválás érvényességi időtartam újra kezdődik.

Mivel a legrosszabbkor szokott előfordulni egy tartós távollét, és a távoli bejelentkezéskor a cég hálózatában töltött idő nem biztos, hogy elég az újraaktiváláshoz (tipikusan kb. 2 óra szükséges az automatizmus lefutásához), így vagy elmagyarázza az ember a felhasználónak, hogy mit kell tennie, vagy valami módon meg kell oldani, hogy csak klikkeljen és a folyamat kikényszerítve ugyan, de azonnal lefusson a VPN-es bejelentkezést követően.
Windows 7-ben rendszergazdai jogú parancssor kell a kms aktiváláshoz.
De azt elmagyarázni egy átlagos felhasználónak, hogy ezt hogyan  tudja megnyitni, utána pedig pontosan begépelni a szükséges parancsokat, ha nem is lehetetlen, de a tapasztalatok szerint sokszor még a gyakorlottabb felhasználóknak is gondot okoz.

Így lehet automatikusan lefutó rendszergazdai jogú cmd-t létrehozni és indítani(az imsert Ctrl+Shift+Enter, vagy jobb klikkes megoldáson túl):

Hozzunk létre egy új fájlt, például Total Commanderben Shift+F4 és nevezzük el cmd.bat-nak.

Ezután igény szerinti végrehajtandó parancsokat írhatunk bele, jelen esetben a KMS szervert beállító, majd pedig az (újra)aktiválást kikényszerítő parancsot:

slmgr.vbs /skms 152.66.10.214
slmgr.vbs /ato

 

Mentsük el a változásokat, majd jobb klikk a fáljon, és kattintsunk a Parancsikon létrehozása sorra, utána nevezzük át a létrejött fájlt amire szeretnénk (mondjuk jelen esetben ujraaktivalas.lnk):

 

 

Ismét jobb klikk, de most az lnk fáljon, és kattintsunk a Tulajdonságok sorra, majd aSpeciális gombra, végül jelöljük be a Futtatás rendszergazdaként opciót, végül hagyjuk jóvá a változtatást.

Ezután akár az adott könyvtárból indíthajuk a programot az .lnk fájlra kattintva vagy a parancsikont kihúzhatjuk az Asztalra vagy ahová szeretnénk.
Reklámok

~ Szerző: monostori - 2011. január 28..

2 hozzászólás to “Windows 7 automatikus KMS (újra)aktiválás VPN-en keresztül – avagy hogyan készítsünk automatikusan lefutó rendszergazdai jogú parancssort”

 1. Nagyon hasznosak az itt megosztott információk, amit köszönök.

  A vpn-es bejelentkezésről viszont nem nagyon találok infót sehol..
  Az hogy csak közhálón lehet aktiválni nem túl életszerű, mivel nem minden iskolának van sulinet internethozzáférése, mert legalább a nagyobbbaknál kevés a sávszélessége pl.

  Ilyenkor hogyan lehet megoldani az aktiválást?
  Ebben szeretnék segítséget kérni!
  Köszönöm!

  • Azt nem tudom, hogy a középiskolákban hogyan oldják meg.
   Szerintem a felsőoktatáshoz hasonlóan vannak megadva a tartományok, hogy a kms szerver milyen IP-kről fogad kérést.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: