nVidia 9500 GT – Windows 7 (monitoron nincs jel)

Bizonyos időközönként, több hónap elteltével játsza el a gépem, hogy akármit csinálok, a Windows 7 logo után, amikor üzemmódot vált a monitor, egyszerűen lekapcsol. Egy darabig keresi, hogy a jel analóg vagy digitális, utána semmi. Nem felbontás beállítás hiba vagy hasonló.
Az oprendszer is elindul a háttérben, azzal nincs gond.
Mindig ugyanazon a vonalon indulok el (mint az Idétlen időkigben:))
Mert általában valami hardveres macera után csinálja ezt, ha kicserélek valamit, vagy hozzányúlok a géphez hardveresen. Ezért is tévedek el, mert első gondolat ezután az, hogy kimozdult, megtört, kábel, monitor, de nem, mert csökkentettben elindul, működik, de ha bármit állítok, változtatok szoftveresen, akkor marad a hiba.
Hiába az nVidia 9500 GT driver eltávolítás, a legfrissebb letöltése/feltelepítése, semmi.
A monitor sötét a Windows 7 logo után.

A megoldás mindig ezután jön észbe: a kártyához kapott CD-ről az eredeti driver telepítése csökkentett módban.
És láss csodát: működik.
Biztosan menne régebbi, de a CD-n levőnél frissebbel is, de ehhez ilyenkorra már nincs kedvem kísérletezni:)
Természetesen lehet ezt követően frissíteni, de ahogy írtam, ha rögtön ezzel kezd az ember, akkor semmire sem megy vele, mert a hiba marad.

Más oprendszer, másik kártya, másféle hiba, de hasonló megoldás: Öreg driver nem rossz driver.

~ Szerző: monostori - 2010. október 26..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: